Inloggen
Wassenaarse Golf Logo

Driving Range

Golfpark Groendael kent een unieke driving range waarbij u afslaat vanuit een overdekte ruimte over een fraaie waterpartij. Hierbij wordt gebruik gemaakt van floaters/floating balls (drijvende ballen). Voor de echte longhitters is het een uitdaging om de overkant van het water te bereiken.

Hole
1

De drive op de eerste hole is meteen een daalder waard! De green is niet eenvoudig te bereiken als het eerste schot van de tee niet goed geplaatst is. Een bunkerpartij die midden in de fairway ligt zorgt ervoor dat de ‘long hitter’ zijn driver beter in de tas kan laten staan.

Hole
2

De green is maar liefst 35 meter diep en heeft twee plateau’s, die de pinpositie vanaf de tee soms moeilijk zichtbaar maken. Wel even rekenen als de pin helemaal voor of achter op de green geplaatst is.

Hole
3

Een van de mooiste holes van de baan, waar de wind bijna altijd tegen is. De green ligt verhoogd in het duinlandschap te lonken met rondom wuivend helmgras. Voordat men de green kan bereiken is een lang teeschot vereist. Hierna versmalt de fairway en komen bunkers en een ‘grass hollow’ in het spel.

Hole
4

Het is niet de lengte, maar vooral de optische beleving die op deze hole menigeen doet verstarren. De waterpartijen die met de fairway meelopen en de rododendrons verfraaien het beeld van deze bijzonder uitdagende hole.

Hole
5

De vijfde hole wordt gezien als een van de moeilijkste holes van de baan. Dit niet omdat deze dog-leg zo’n lange hole is, maar omdat men zich hier geen fouten kan veroorloven. De green wordt beschermd door een waterpartij die schuin dicht langs de green loopt en bomen die een hoge balvlucht naar de green afdwingen.

Hole
6

No guts, no glory! Eenmaal op de fairway doemt een grote waterpartij op die deze hole domineert. Een goede drive laat nog steeds een zeer uitdagend schot over naar de vlag. Ook de speler die de bal wijselijk voor de green probeert te spelen moet op zijn hoede zijn.

Hole
7

Een korte hole die geen fairway kent. De hole wordt vanaf de tee tot aan de green beschermd door helmgras, duinlandschap en bunkers. De grote green voorziet in veel verschillende pinposities, hetgeen de hole iedere keer weer een nieuwe uitdaging maakt.

Hole
8

Met de juiste ‘tiger line’ van de tee resteert een eenvoudig schot naar de green. De hole is een dog-leg die tweemaal een sloot kruist. De fairway is breed en men kan daarom de hole goed ‘aanvallen’, ook al doet het zicht van de tee anders vermoeden. Houd het hoofd erbij, dan is het makkelijk scoren op deze hole.

Hole
9

Typisch zo’n laatste hole, maar zeker niet een hole om de aandacht te laten verslappen. De entree naar de fairway is smal en al snel komt een waterpartij die voor de green ligt in het spel. De green ligt schuin naar achteren en dat maakt het soms lastig om de juiste clubkeuze te maken.