Inloggen
Wassenaarse Golf Logo

Tussen Wassenaar en Den Haag ligt een schitterende negen holes golfbaan ontworpen door de bekende golf course architect Bruno Steensels. Een golfbaan op een toplocatie; bijna binnenstedelijk maar ook omgeven door prachtige natuur en duinlandschap waarbij waterpartijen en helmgras de baan domineren.

De baan heeft een par 35 met twee par drieën en één par 5. De uitdagende par 5 is, gemeten vanaf de gele tee, maar liefst 500 meter en vindt zijn baan tussen grote bunkerpartijen en verschillende vijvers door, naar één van de grootste greens van de baan (850 m2). De geonduleerde green heeft een lengte van bijna 50 meter.

Targetgolf en coursemanagement bepalen voor een groot deel het spel op Groendael. De greens zijn verrassend snel. Een stimp van 10 tot 12 is eerder een regel dan een uitzondering.

Speelgerechtigden op Groendael kunnen vrij gebruik maken van de baan en de vele faciliteiten. Er zijn maandelijks wedstrijden voor beginnende en gevorderde leden en er vinden regelmatig andere activiteiten plaats. 

Voor speelgerechtigden en gasten staat een sfeervol clubgebouw ter beschikking. Het clubgebouw bevat een uitgebreide horecaruimte met restaurant, bar/lounge.

Het bijzondere clubgebouw straalt een mediterrane sfeer uit. De strategische positie van het clubgebouw zorgt ervoor dat men vanaf de veranda of het terras de eerste tee en de negende green kan overzien.

Vanuit de ruime entree komt men in de lounge. De grote openhaard en de verschillende zithoeken stralen een gemoedelijke huiskamersfeer uit. Daarnaast kan men ook genieten van een lunch of diner op de binnenplaats, waar de buitenhaard voor sfeer en warmte zorgt.

Op de eerste verdieping bevindt zich het secretariaat. Voorts treft men op de eerste verdieping aan de kleedkamers, die van de nodige gemakken zijn voorzien zoals douches, sauna en Turks stoombad.